Здравейте скъпи приятели! Днес ще ви представим добри идеи за вашата спалня и спални комплекти. Обзавеждането на спалнята винаги е представлявало огромен интерес за нашите клиенти и точно по тази причина ще се опитваме да ви показваме добри и изпитани идеи от водещи дизайнери и стилове. Приятно четене.

Тънка рамка за легло


Поставянето на легло с 4 колони в спалнята ви може да надвиши останалата част от обзавеждането ви. Опитайте да изберете по-тънка рамка за легло, която се слива с останалата част от спалнята ви. Работата с бели или много светли стени може да позволи на по-тъмната рамка на леглото да добави контраст. Помислете за балансирането на спалнята си с цветове и мебели с различен размер (например можете да съчетаете по-тънка рамка на легло с видни странични маси с подобна дървена повърхност).

 

Съживете леглото

 

Направете спалнята си мечтания оазис като се фокусирате върху леглото. Един лесен начин да направите това е да използвате изпъкналата табла, която вероятно е дори многофункционална - нещо достатъчно голямо, с което можете удобно да се облягате за четене или почивка преди лягане. Тапицирана табла, част от повечето наши тапицирани легла, е много популярна в наши дни и има няколко варианта, който можете да намерите подобни мебели онлайн, за да направите своя собствена. Ако се наслаждавате на проектите „направи си сам“, това може да се окаже труд изпълнен с много любов.

 

Добавете 4 или повече възглавници на леглото, за да изглежда удобно и предадете на стаята допълнителен дизайн. Оптимизирайте стаята си, като използвате последователна цветова палитра, която обединява обзавеждането.

 

Декор на стена

 

Декорът на стената може да създаде или развали спалнята, така че планирайте внимателно. Добавянето на картина върху леглото създава отлична точка на фокус. Акцентната стена добавя допълнително измерение към стаята. Ако не сте голям фен на боядисването на стени, създайте акцентна стена с тапети, които имат шарки или изображения. Останалите стени могат да бъдат боядисани с допълнителен цвят по ваш избор. Тапетите добавят текстура към стените и могат да бъдат по-евтин начин за модернизиране на вашата спалня.

Неутрално


 

Простите идеи за спалня започват с основите, като например използването на бяло. Спалня с бяла тематика изглежда чиста, шик и елегантна. Облечете я с акцентна стена, която създава фокус. Класическото бяло си пасва добре с всеки акцентен цвят. Поставете леглото си срещу акцентната стена.

 

Започнете с уникални мебели, които допълват или контрастират с бялото. Бялото е неутрален цвят, който можете да съчетаете с много различни цветове. Крем, зелено или кафяво създават елегантен интериор, който може да направи вашата почивка по-приятна. Неутралните нюанси в спалнята не трябва да са скучни, тъй като можете да постигнете креативност чрез тях, като добавите цветни петна. Ако сте несигурни за възможностите при съчетаването на цветовете, използвайте мръсно бяло с акценти като дървена рамка на легло и мебели, които се открояват.

 

Когато избирате неутрални цветове, се стремете към по-топли тонове, които напомнят за естествено дърво.

 

Монохромно



Изследвайте смелите цветове и опитайте да използвате монохроматичен подход. С тази цветова схема, един цвят с различни нюанси украсява вашето пространство, включително легла, завеси, мебел  и др. Това, което е страхотно при монохроматичната тема, е, че лесно можете да съчетаете обзавеждането с цветовете си. Разбира се, внимавайте да изберете правилния цвят въз основа на вашия вкус и наличност на обзавеждане за спалня в същия нюанс. Ако добавяте аксесоари, изберете тези, които подобряват оттенъците, тоновете и нюансите на основния цвят.

 

Разбира се, тези правила могат да бъдат нарушени или изменени. С топли, тъмно оцветени стени, изберете светли, неутрални легла и възглавници, за да създадете контрастен ефект.

 

Класическо



Мебелите могат да създадат комфортна и привлекателна спалня. Няма ограничение на възможностите, когато става въпрос за обзавеждане, но ако имате тема, може да направите декорирането по-лесно. Например, класическият вид на спалнята ви означава добавяне на табла за леглото и нощни шкафчета. Поставете настолна лампа от всяка страна на леглото за светлина докато четете. Уверете се, че височината на лампите е 26” или 30”, така че да са достатъчно ниски, за да осигурят достатъчно осветление. Мебелите от тъмно дърво в комбинация с неутрални цветове закотвят класическия вид в земен цвят.

 

Компактно



Пространството винаги е фактор, когато става въпрос за декориране. Когато работите с малко пространство при обзавеждането на спалнята, целта е стаята да изглежда по-голяма. Дизайнът на гардероба  може да не е подходящ за този вид пространство, но има начини да се намери място за съхранение чрез конвертируеми мебели. Например, вашето легло може да има чекмеджета под леглото или можете да му добавите повдигащ механизъм, което създава допълнително място за съхранение.

 

Има и други начини за увеличаване на пространството ви. Добавете огледала към вратите на гардероба, за да направите спалнята си да изглежда по-голяма. За малка спалня, помислете за легло с кралски размери, вместо на двойно легло. Пердетата за прозорците трябва да се поставени възможно най-близо до тавана, за да се даде илюзията за по-голяма височина. Вентилатор за таван с осветление или таванни осветителни тела ви позволяват да се откажете от нощните шкафчета и да спестите място. Като уредите етажния си план предварително, няма причина малката спалня да не служи като място за почивка!

 

Елементи на модернизъм



Трите елемента за модерна спалня са чисти линии, прости акценти и много естествена светлина. Мебелните части трябва да имат прави линии и форми. Няма нужда от изискани или извънгабаритни столове, тъй като те ще изглеждат неуместни. Що се отнася до декора на спалнята, акценти като контрастиращи цветни вази или книги добавят характер. Възползвайте се от прозорците в спалнята си, за да вкарате много естествена светлина.

 

Осветление


 

Осветлението играе важна роля в модерния дизайн на спалнята. Повечето дизайнери препоръчват да се играе с естествената светлина, но осветлението помага да се създаде топла атмосфера през нощта. Вграденото осветление в тавана създава илюзията за просторна стая. Висящите лампи като стъклени глобуси могат да отразят естествената светлина и да намалят необходимостта от светлини през деня. Не забравяйте, че лампите се удвояват като декоративни елементи в модерната спалня. Съгласувайте с дизайна, който имате предвид и се насладете на добре осветеното и красиво пространство.

 

Дървена изработка



Ако се интересувате повече от рустик дизайн, приоритизирайте дървесината като основен материал. Потърсете спалня с дървена рамка за легло, например легло с четири колони, тъй като това ще бъде основният фокус на спалнята ви. Ако знаете някой дърводелец, добавете заплетени дървени елементи към мебелите си, за да превърнете спалнята си в рустик убежище.

 

Естествени материали



Рустик спалните използват повече естествени материали в сравнение с модерните или съвременните спални. Тези материали могат да изглеждат закалени, остарели или близки до суровите им състояния. Някои от примерите са стари дървени рамки окачени на стените, пренаредени дървени табли и вълнени килими. Глинените съдове и чугунените лампи са чудесни акценти. Камъните също изглеждат много добре в тези стаи, стига да не заемат твърде много място.

 

Пространство под леглото

 


Ако вашата спалня не предлага много място за съхранение, ще трябва да сте креативни за това как да прикриете бъркотията. За щастие, пространството под леглото може да бъде използвано чрез добавяне на подвижни шкафове за съхранение под леглото.

 

Рафтове по периметъра



Чудесен начин за разширяване на употребата и добавяне на декоративен фактор към спалнята е да се поставят подвижни рафтове по периметъра на вашата спалня. Тъй като по-високите подвижни рафтове могат да бъдат трудно достъпни, съхранявайте предмети, които няма да ви трябват често. Тези рафтове са чудесни за съхранение на сантиментални предмети или снимки.

 

Сгъваемо бюро



Бюрото в спалнята е удобно, особено когато предпочитате да работите във вашето убежище. Въпреки това, добавянето на бюро  може да изяде много място. Сгъваемо бюро е идеално за спални, които не предлагат достатъчно площ. Можете просто да сгънете масата до стената, когато тя не е необходима. Що се отнася до столовете, използвайте някой с по-суетен дизайн или вземете сгъваем, който можете да подпрете до стената.

 

Стълбище/Библиотека

 


Ако сте сръчни с инструментите, тогава изграждането на своя собствена декоративна библиотека / стълбище добавя много характер към вашата спалня. Библиотеката, която се превръща в стълбище, предлага много място за съхранение, като същевременно пести място. Ако този инженерен подвиг е прекалено трудна задача за вас, наемете професионалист.

 

Метални конструкции



За нещо уникално и по-модерно, металните конструкции се препоръчват за спалнята. Този материал изглежда особено шик на страничните маси. Освен добавянето на модерно докосване до вашето пространство, те са страхотни декоративни елементи, при условие че техните цветове са смесени и съчетани с останалата част от обзавеждането на вашата спалня.

 

Смесване и съчетаване

 


Това е тенденция, която скоро няма да изчезне. За да направите това правилно, използвайте само три модела и следвайте правилото 60/30/10. Първият модел трябва да заема около 60% от цялото спално обзавеждане, втората част трябва да съставлява 30% като акцент, а последните 10% добавят смели докосвания. Уверете се, че моделите се различават един от друг, така че няма никакво повторение. Използвайте го правилно и вашата спалня ще изглежда елегантно и уютно.

Благодарим ви за проявеният интерес, очаквайте повече такива статии скоро.