Изборът на нови мебели за дома зависи до голяма степен от модните тенденции на пазара. Осъзнато или не, ние ги следваме неотлъчно, за да можем да сме винаги актуални – без значение дали става дума за жилищният интериор, или за нещо друго… Когато изглеждаме добре, когато и домът ни изглежда добре, ние се чувстваме въодушевени и изпълнени с положителни емоции. Точно заради това е и толкова важно да дадем всичко от себе си в името на атрактивния интериор. Мебелите като цяло са супер разнообразни и интересни от гледна точка на дизайна им, така че едва ли ще Ви е трудно да откриете идеалните за Вас!

2020-та: с какво ще ни изненада в интериорен план

Къща, Интериор, Дневна, Стая, Стол, Възглавница, Маса

Дори и да твърдим, че модата не е определяща при избора ни на нови мебели, това далеч не е така… Винаги ще се опитваме да надзърнем в света на модата, за да разберем какво се крие там. Може пък някоя супер добра идея да ни очаква да я приложим и в нашето жилище, а може и просто да намерим нужното ни вдъхновение, за да превърнем мястото, където живеем, в най-страхотния дом, който някога сме имали!

Тъй като ние обожаваме да говорим за мебели и актуални тенденции, и днес няма да направим изключение… Останете с нас, за да разберете какво ще е най-модерно за 2020-та година, когато става дума за мебелирането на дома и офиса. Ще започнем с кухнята, защото в тази стая прекарваме и по-голямата част от времето си, когато сме си вкъщи. Тя може да бъде решена по най-различни начини, като най-актуалните са следните:

  •         Ъглови кухня (L-образни) наместо квадратни и правоъгълни;
  •         Мебели за кухня в бяло – усещане за светлина и чистота;
  •         Кухненски остров – много актуално през последните години;
  •         Смесване на стиловете;
  •         Елементи от текстил, кожа, дърво, метал – естествените материали са на почит и през 2020-та.

Ретро визията

Украса, Начало, Архитектура, Красив, Фон, Мебели, Стил

Колкото и да е голям технологичният напредък, с който се отличава не само 2020-та година, но и доста от предходните, носталгията по романтиката на отминалите времена е винаги силно осезаема. Точно заради това интериорните дизайнери правят всичко възможно да утолят жаждата ни за още малко нежност в жилищния интериор. Шаби стилът и еклектичният интериор са доста популярен метод да допринесем за уютната и интересна домашна обстановка, която трябва да ни дава усещане за спокойствие и уют. Ако искате да придадете леко ретро акцент на имота си, заложете на:

  •         Нежни цветове: розово; слонова кост; светло лилаво; бежово и др.;
  •         Мебели, по които има изящна орнаментика, а акцентът към детайла е засилен;
  •         „Изтъркани“ мебели, които създават усещане за старо обзавеждане;
  •         Обзавеждане в стил Прованс.

Много е важно да се съобразите и с личните си предпочитания, когато избирате нови мебели за дома. Водете се най-вече от вътрешното си усещане за естетика, а след това се съобразете и с модата при интериора. Тя може да Ви помогне значително, но може и да Ви обърка. Точно поради тази причина не е особено добра идея да робуваме сляпо на това какво е актуално към днешна дата. Не че е за пренебрегване, но все пак…

И модерни, и практични

Интериор, Дневна, Стая, Начин На Живот, Телевизия

Да имаме всичко в интериорен план – няма нищо по-хубаво от това! Но колко ли ще ни струват луксозните мебели, които наред с красотата си, удивяват и със своята висока практичност? Няма ли да ни излезе твърде „солено“ да си купим обзавеждане по последен писък на модата, което ще се отрази не особено благоприятно на паричния ни баланс?

Много зависи към кой търговец сте се насочили, когато сте се заели с цялостно или частично обновяване на дома. Той трябва да е такъв, че да може да Ви предложи всичко, от което се нуждаете в интериорен план, а именно:

  •         Атрактивни цени;
  •         Високо качество;
  •         Практичност;
  •         Модерна визия;
  •         Възможност за разсрочено плащане и намаления.

Не правете компромиси и изключения с визията на Вашия дом. Вие заслужавате тя да бъде съвършена!