Няма нищо по-хубаво от снежен зимен ден и красиво обзаведена кухня, в която да се чувстваме удобно, уютно и топло! Когато времето навън е студено, желанието ни да прекарваме време у дома се засилва още повече, като и ентусиазмът ни да приготвяме вкусотии бележи значителен ръст… Доста от хората си стоят вкъщи почти по цял ден, когато не са на работа, а термометрите на открито показват минусови температури. Ако от дълго време се каните да се пробвате в приготвянето на някое вкусно ястие, ето че времето да направите това дойде, защото зимата е вече факт, а кухнята ни зове с цялата си гостоприемност!

Осигурете си удобства

Готвене, Съставка, Кухня, Храна, Вегетарианска, Готвач

Не някой друг, а ние самите сме отговорни за това да се чувстваме комфортно у дома. И най-вече в кухнята! За никой не е тайна, че именно в тази стая прекарваме и по-голяма част от времето си, когато не сме на работа, когато искаме да релаксираме, когато сме обзети от силно желание да се покажем като видни кулинари. Но ако в същата тази кухня няма на разположение практичен и функционален кухненски кът, който да е придружен и от нужното оборудване, желанието ни да сготвим нещо вкусно ще секне точно толкова бързо, колкото е и дошло! Затова преди да запретнете ръкави се уверете, че:

  •         Разполагате с практични и модерни кухненски мебели;
  •         Съвременното оборудване е налице;
  •         Разположението на обзавеждането е оптималното;
  •         Цветовете в кухнята са добре подбрани;
  •         Светлината в стаята е в нужните количества.

Никога не забравяйте, че дори и кухнята Ви да е с малка площ, отново можете да я обзаведете по оптимален начин. Ако не сте сигурни как точно да подходите, винаги можете да намерите вдъхновение в Интернет, където могат да се открият какви ли не съвети, идеи и практически насоки относно обзавеждането на Вашата кухня!

Нека бъде цветно

Кухня, Начало

Темата за кухненския интериор е доста обширна, като тя включва и въпроса с избора на правилните цветове. Под понятието „правилни“ е добре да разбираме онези нюанси, които най-много прилягат както на нас като личности, така и на обстановката у дома като цяло. Много ни се иска да Ви посъветваме да заложите изключително на меките тонове, защото с тях няма как да сбъркате, а кухнята Ви ще изглежда приветлива и уютна. Сред актуалните цветове за 2020-та са:

  •         Слонова кост;
  •         Нежно розово;
  •         Светло лилаво в комбинация със сребристо;
  •         Бяло;
  •         Бежово и др.

Естествените нюанси са удачни както за Вашата кухня, така и за всяко друго помещение у дома. Те се съчетават лесно и с по-ярки и драматични тонове като синьо, червено, зелено и др. Добра идея е да вмъкнете закачливи акценти при оформянето на жилищния интериор, тъй като по този начин ще създадете интересна и съвременна атмосфера в кухнята!

Във всеки от нас дреме един виден кулинар

Готвач, Готвене, Готвене Тиган, Храна, Хранене

Може и да не Ви се вярва, но няма човек, който да не може да готви поне малко! Дори и най-несръчните биха могли да си приготвят яйца на очи, които с правилната гарнитура да изглеждат досущ като специалитет на някой скъп ресторант… Много често се оказва така, че не липсата на кулинарни умения, а недостигът на удобства в кухнята, е и причината да не искаме да похващаме нищо. Нежеланието да седим над котлона е толкова силно, че предпочитаме да отидем до закусвалнята, за да си осигурим храната за деня!

Пуснете на свобода кулинаря в себе си и повярвайте, че дори и все още начинаещи, отново бихте могли да постигнете страхотни резултати в интериорен план! Погрижете се за модерното и практично кухненско обзавеждане, което ще Ви спаси от скуката през уикенда, също както и което ще разкрие за Вас нови пластове от света на кулинарията… направете си го вкусно с много стил и финес, залагайки най-вече на красивите интериорни решения за кухня!