Още от древни времена хората са се стремели към това да постигнат висока естетика в домовете си. Купували са си скъпи мебели, изработени от майсторската ръка на сръчен дърводелец, който е вложил цялото си сърце и душа в направата на даден вид интериорен елемент. И днес нещата стоят по същия начин, с малката разлика, че жилищното обзавеждане в 21-ви век е еднотипно, а понякога дори и отегчаващо тривиално. Рядко можем да намерим нещо уникално и нещо, което да се доближава напълно до същността ни. Затова и много хора предпочитат да изготвят интериорния проект съвсем сами – за да внесат и личния си почерк у дома!

Холът ще Ви спаси от скуката

Диван, Стол, Мебели, Комфортен, Фотьойл, Всекидневна

Ако има стая в жилището ни, която да ни дава голяма свобода по отношение взимането на оригинални интериорни решения, то това безспорно е нашият хол! Предназначението на това помещение е ясно на всички ни – там ние се отдаваме на отмора и заслужена почивка в края на деня, която ни помага да се почувстваме отново в кондиция и заредени със свежа енергия. С оглед на това, е нужно да подходим максимално отговорно към избора на ново холно обзавеждане, което е добре да включва и модерна секция. Та за къде сме изобщо без нея!

Мислете нестандартно

Творческа, Бъдете Креативни, Напиши, Крушка, Идея

Жилищният интериор обича нестандартното мислене… Колкото по-дръзки сте в избора на нови мебели за дома, толкова по-безумно красиви резултати ще постигнете. Ако на дневен ред е изборът на холна секция, се насочете към дизайнерските решения, които винаги са една крачка пред останалите:

  •         Несиметрично разположение на отделните модули;
  •         Ярки и интересно комбинирани цветове;
  •         Отворени рафтове и подходящо LED осветление;
  •         Стъклени елементи.

Съществуват и още много други начини да продадете индивидуалност на Вашата дневна. Просто трябва да разберете какво точно искате да постигнете, а след това всичко е лесно и напълно възможно. Разнообразието по магазините в наши дни е толкова голямо, че няма начин да няма начин да не намерите съвършената за Вас холна секция, или цялостно холно обзавеждане!

Разположение

Всекидневна, Оборудване, Живея, Декорация

Освен да си купим класни мебели за дневната (или целия дом), трябва и да ги разположим подходящо. Тук е нужно да се съобразите основно с площта на помещението, която не винаги е особено голяма, но дори и в малки стаи, имате висок шанс да се докоснете до интериорното съвършенство... Когато става дума за Вашата дневна, която желаете да обособите практично и функционално за всички, първо насочете поглед към квадратурата на тази стая. Опитайте се да обособите ефективно наличната площ, също както и да не я претрупвате излишно. Преди да позиционирате новата си холна секция, се замислете дали отреденото й място в дневната ще е напълно подходящо, а едва след това преминете към действия.

Цветове

Абстрактно, Изкуство, Фон, Боя, Текстура, Колоритен

Както при всички други видове мебели, така и при холните секции се наблюдава огромно разнообразие от нюанси. Тази година ще са на мода пастелните тонове, които създават усещане за спокойствие и хармония. Но дори и да преобладава светлата гама, това не означава, че не трябва да акцентирате върху холното си обзавеждане с ярки и закачливи цветове, които да присъстват само при някои от модулите, или при всички по малко… Добри идеи за цвят на Вашата холна секция са:

  •         Бежово;
  •         Бяло;
  •         Шампанско;
  •         Венге;
  •         Сиво;
  •    Комбинация от някои от нюансите или от всичките.

Дизайн на холната секция

Рафт, Всекидневна, Мебели, Интериор, Дневна, Начало

Отново се връщаме на безкрайното изобилие от идеи, които ще Ви накарат да се почувствате истински свободни в избора на подобен вид мебел за дома. И тук, както и при цветовете, вариантите за дизайн на холна секция са наистина многообразни:

  •         Секция във винтидж стил (шаби стил);
  •         Секция с футуристичен дизайн;
  •         Класическа секция;
  •         Секция със старинен дизайн и орнаментика и др.

Преди да решите каква точно секция да си купите, се поогледайте около себе си. Обърнете внимание на това с какъв дизайн са останалите мебели в дома Ви, водейки се от тяхната визия. Това ще Ви помогне да решите по-лесно кое би било съвършеното за Вас холно обзавеждане!