Дойде ли време да се заемем с обзавеждането на спалнята, имаме чувството, че фантазията ни започва да работи на пълни обороти… Иска ни се да приложим всичките си идеи, да осъществим дори и най-смелите си проекти, също както и да постигнем зашеметяващи резултати, на които всички да ни завидят. Благородно. Когато сме се заели с избора на нов спален комплект, проявяваме изключителна дързост и готовност да експериментираме в интериорен план. Защото спалнята е стая с огромно значение. Мебелирайте я красиво!              

1.   Леглото

Спалня, Легло, Спално Бельо, Мебели, Хотел, Стая, Сън

В основата на перфектното спално обзавеждане стои перфектното легло, което трябва да бъде достатъчно голямо, за да се наспиваме добре, но и достатъчно малко, за да не ограничава движенията ни в стаята. Преди да платите крупна сума пари за подобен вид мебел, се уверете че:

  •         Леглото е с достатъчно високо качество;
  •         Изработено но е от здрави и природо съобразни материали;
  •         Практично е;
  •         Лесно се комбинира с останалите мебели в спалнята.

Днес могат да се намерят стотици мебелни магазини, в които се продават и най-различни модели легла. Изборът пред Вас е наистина огромен, така че си дайте достатъчно време, за да изберете спалнята на Вашите мечти!

2.   Гардеробът

Рокля, Бяло, Гардероб, Дрешник, Стена, Събитие

Естествено, че няма как да използваме спалнята си, без в нея да няма модерен гардероб, в който спокойно да подреждаме любимите си тоалети. Тази част от спалното обзавеждане е много, много важна, тъй като именно гардеробът допринася за пълния ни комфорт. Да намираме и прибираме дрехите си с лекота, без това да ни коства особени усилия – безценно! Затова запретнете ръкави и обмислете идеята да си купите четирикрилен гардероб с плъзгащи се врати. По наше мнение, този вариант е сред най-удачните, защото той съчетава модата, удобството и практичността!

3.   Осветлението

Светлина, Светят, Листо, Екзотична, Топло, Изкуство

То е точно толкова решаващо за приятния ни престой в спалнята, колкото и самото легло. Неподходящото осветление би могло да ни потисне, да понижи настроението ни, също както и да ни напрегне излишно, което никак не е желателно непосредствено преди сън. А и не само! Заложете на мекото осветление, също както и на ефектните осветителни тела. Придайте различно значение на светлината в спалнята, превръщайки я в истинско изкуство. Не забравяйте да поставите осветление в близост до леглото, което да използвате по време на четене, а и просто така – когато искате светлината да е в минимални количества, но все пак да я има!

4.   Спалното бельо

Чаршафи, Бельо, Колоритен, Сгънати, Дисплей, Ивици

През последните години, спалното бельо се е превърнало от естествена потребност в начин да разчупим интериора, придавайки му интересен акцент и неповторим чар! Купете си спално бельо от най-висок клас и се насладете на страхотните резултати, които няма да закъснеят. Ако се двоумите какво точно спално бельо да изберете, се опитайте да следвате следните няколко насоки:

  •         Материите е добре да са меки и хипоалергенни;
  •         Колкото по-наситени десени, толкова по-добре;
  •         Заложете на нежните тонове, ако в стаята Ви преобладават ярки цветове;
  •         Памучният сатен е S-класата при спалното бельо, като тази материя ще Ви накара да се потопите в наслада за сетивата;
  •         Не забравяйте да добавите декоративни възглавници към чаршафите за спалня;
  •     Съществуват и още много други начини да придадете индивидуалност и чар на интериора в спалнята. Вие знаете как да го постигнете!

5.   Подовата настилка

Килим, Scene, Pattern

Ако нямате нищо против спалнята Ви да изглежда „като гола“, можете да минете и без килим. Но ако смятате, че подовата настилка е начина да завършим спалния интериор, то задължително трябва да си купите красива и мека такава. И тук се наблюдава огромно разнообразие от интересни предложения, така че не се тревожете, че възможностите Ви са ограничени. С малко средства ще успеете да се сдобиете с модерна и лесна за поддръжка подова настилка, която да довърши започнатото от Вас по отношение на интериора в спалнята!