Отново сме тук! Навън е студено, но в душите ни е топло, тъй като отново е време да поговорим за жилищния интериор! Той е прекрасен, защото ни дава възможността да изразим себе си, да разкрием нови пластове от емоционалното си Аз, също както и да създадем един малък рай на земята за нас и цялото ни семейството…

По всичко личи, че тази година ще е наситена с красота – тя става все по-силно осезаема, особено в домовете ни. Модните тенденции при интериора придобиват атрактивен и дързък характер, а ние нямаме търпение да споделим с Вас вижданията си за естетика. Този път, спрямо обзавеждането в хола!

Препратка към далечното минало

Замък, Сансуси, Baroque, Фотьойл, Всекидневна, Мебели

Всяко ново нещо е забравено старо – същото важи и за мебелите в хола ни! И дори и сега те да са доста по-практични и модерни от обзавеждането, което хората са използвали няколко века по-рано, красотата си остава красота, а тя може да има най-различни превъплъщения:

  •         Масивни и „тежки“ мебели;
  •         Изящество и фина изработка;
  •         Пищност и неуловима романтика;
  •         Усещане за мекота, топлина и уют;
  •         Поглед към детайла и акцентиране върху интересните форми.

Когато става дума за обзавеждането на дневната, в този случай е супер идея да заложим на съвременните интериорни решения, които все пак са запазили и частица от духа на древните времена. Когато всичко е било изящно и детайлизирано, когато орнаментиката е била на почит, а цветовете са били експанзивни и предизвикателни! Бляскавите интериорни решения, скъпите материали и акцентът към фината изработка, са били нещо съвсем нормално за мебелите, които хората са имали в домовете си. И днес бихте могли да съчетаете перфектно магнетизма на носталгичния интериор със съвременните линии, които никак не са за изхвърляне.

Шаби стилът е добро решение, тъй като той се характеризира с арт декорации и „изтъркана“ визия. Да, в пълния смисъл на думата! Декупажът тук е също водещ елемент, като той придава уникалност и характер на която и да е мебел във вашето жилище. Ако си падате по подобен стил обзавеждане, спокойно можете да го настаните и във Вашия хол, който ще заблести по нов и неотразим начин!

Тотално съвремие

Интериор, Дизайн, Стая, Офис, Начало, Недвижими Имоти

Е, има и такива сред нас, които държат да се придържат единствено и само към модерните и актуални за времето ни мебели за хол. Те не си падат по старинния интериор, дори и ако същият бъде примесен с иновативните решения при обзавеждането! Тук добрата новина е, че ако сте решили да променяте визията на дненвната си, ще се натъкнете на неустоими предложения, които ще Ви дадат редица удобства и поводи за радост:

  •         Многофункционални дивани, които лесно могат да се превръщат от една мебел в друга (място за сядане-място за спане);
  •         Материали, лесни за поддръжка;
  •         Дизайн, който не натрапва с помпозността си (както в миналото);
  •         Изчистени линии, дизайн и цветове;
  •         Лекота и усещане за пространство.

Минимален брой мебели – максимален брой ползи

Всекидневна, Синьо, Сини Рисувани, Живопис, Декор Стена

Колкото по малко мебели имаме в хола си, или в която и да е друга стая, толкова по-добре! Това е правило, което е добре да бъде спазено, колкото и да ни е трудно да се лишим от даден интериорен елемент… Претрупаното с най-различни неща помещение, ще създава у нас усещане за липса на въздух и светлина, а това няма да ни повлияе особено добре. Затова е желателно да заложите на функционалните, но пък малко на брой мебели, без да се тревожите, че ще изпитате каквито и да е лишения. Колкото до хола – в тази стая е най-важно имаме удобства, които ще ни помогнат да се избавим от стреса и напрежението. А какво повече му трябва на човек, след като има мек диван и красива холна секция пред себе си!

Меката мебел – от отоманката до пуфа

Диван, Мебели, Парче На Мебели, Отпуснете, Всекидневна

Както при всяка друга мебел, така и при меката, и тук еволюцията е силно осезаема… Диван или канапе, табуретка или пуф – всичко това има едно единствено предназначение, а то е да ни даде комфорта, от който се нуждаем! Преди да решите какво да позиционирате в хола си, се запитайте дали имате достатъчно място, че да поберете по-голям брой мебели за дневна. Ако не, няма смисъл да си играете на интериорни дизайнери, защото както казахме и по-рано – понякога по-малкото е повече! Що се касае до меката мебел в дома ни, и тя както всички други видове обзавеждане трябва да отговаря на някои основни правила:

  •         Високо качество;
  •         Красива визия;
  •         Възможност за лесна поддръжка;
  •         Практичност;
  •         Подходящи размери.

Не бързайте! Преди да купите каквото и да било, помислете още веднъж, дали имате реална нужда от него. Вярваме, че ще вземете най-доброто решение. Очаквайте ни скоро!