Диванът – любима мебел за мнозина от нас. Той е наш пръв приятел в борбата с умората, която изпитваме в края на деня. Без поне един удобен диван в дома ни, релаксацията ще бъде нещо невъзможно за нас, а ние ще се чудим какво да направим, за да възвърнем силите си! Някои ще кажат, че спалнята би могла да свали напрежението от плещите ни, тъй като също както хола, и тази стая е предназначена за почивка и заслужена дрямка… Но нима би могла да замести изцяло дневната и меката мебел в нея? Не, разбира се!

Изберете модерен диван

Диван, Всекидневна, Парче На Мебели, Седя, Релаксация

Днес могат да се намерят най-различни модели дивани, някои от които дори зашеметяващо красиви! Толкова красиви, че дори изпитваме нежелание да ги използваме, за да не повредим или зацапаме материите… Ако искате домът Ви да е супер актуален, а Вие да се проявите като модни диктатори в областта на интериора, задължително изберете модел диван, който да е израз на Вашата същност, но наред с това да Ви дава и дозата комфорт, от който се нуждаете! Дали в ярки цветове, или в пастелни и неутрални, меката мебел в дома Ви трябва да Ви дава усещане за спокойствие и уют, а Вие да се чувствате страхотно в нейна компания!

С какво да съчетаем меката мебел

Интериор, Дневна, Стая, Начин На Живот, Телевизия

Холната секция и масата в дневната са онези 2 неща, които обмисляме да си купим най-напред, когато се чудим с какво да допълним уникалния диван, който току що сме си взели… Меката мебел сама по себе си не е достатъчна, за да се сдобием с приятна и красива домашна обстановка. За да се случи това, е много важно да наблегнем на детайла, акцентите, също както и на онези малки неща, които на пръв поглед са незначителни, но всъщност оказват огромен ефект върху крайния резултат:

  •         Щори;
  •         Завеси;
  •         Подова настилка;
  •         Декорация;
  •         Мазилка;
  •         Тапети и др.

Всички тези неща е добре да присъстват във Вашата дневна, за да може красотата на наличното обзавеждане там да изпъкне с още по-голяма сила. Добра идея е да акцентирате с по-ярки цветове, които да се наблюдават при единични компоненти, или при няколко, които са разпръснати из помещението. Например възглавниците и пуфовете. И двете са страхотен начин да разчупете обстановката в дневната, правейки я интересна и примамлива за всеки един обитател на жилището!

Цветовете – кои ще са актуални през 2020-та

Обичам Седалка, Диван, Възглавници, Мебели, Комфорт

Цветовата гама е може би първото нещо, което обмисляме, намирайки се на прага на интериорно обновяване. Много е важно да подберем онези нюанси, които най-много ни допадат, за да се чувстваме комфортно в дневната си в последствие. Меките тонове и естествените цветове са доста актуални за тази година, въпреки че и през предходните заемаха челните позиции по търсене от страна на купувачите.

Към категорията „топли цветове“ спадат“

  •         Слонова кост;
  •         Бежово;
  •     Мръсно бяло;
  •         Нежно розово;
  •         Кафяво;
  •         Златисто и др.

Комбинацията между изброените нюанси е също за предпочитане, особено ако става дума за дивана в хола и меката мебел като цяло.

Материи и размери

Всекидневна, Диван, Стол, Маса, Интериор-Всекидневна

За да сме максимално доволни от бъдещия си диван, е много важно той да ни допада по отношение на размерите и цветовете си. Решението спрямо модела диван, който планирате да си купите в близко време, се взима на база квадратурата на хола, също както и с оглед на това в какъв стил и цвят са останалите мебели в дневната/дома ни. Ако искате оптимални резултати, се опитайте да не претрупвате стаята, нито пък да оставяте прекалено много неизползвано място в нея. Намерете златната среда и се потопете в нейния комфорт…

Колкото до материите, които е добре да бъде изработен Вашият бъдещ диван, тук имате необятната свобода да заложите на всякакви варианти като:

  •         Изцяло от плат;
  •         Изцяло от кожа;
  •         Кожа и плат;
  •         Други.

И в цветово отношение нещата седят по същия начин. Но Вие вече знаете това…