Пролетта – сезонът, който се асоциира със зараждането на живота във всичките  му форми… През това време от годината слънцето е щедро към нас, а навсякъде около себе си можем да усетим полъха на промяната. Когато зимата малко по малко започва да си отива от нас, ние започваме да правим планове за това как да внесем свежест в живота си. Даваме начало на дълго планираните проекти, или довършваме започнатите. Надали има по-подходящо време от пролетта да извършим интериорно обновяване на дома си. Освежаването визията на жилището ни вещае положителни промени, които ще направят слънчевите дни още по-ярки и изпълнени с позитивна енергия!

Красота в спалнята

Спалня, Боя, Декорация, Интериор, Начало, Стая, Дизайн

Съществуват много начини, които могат да ни помогнат да мебелираме спалното помещение красиво, атрактивно и оригинално. Имайки предвид и факта, че модните тенденции непрестанно се менят, се подразбира и от само себе си, че няма да срещнем никакви трудности да създадем една хармонична и уютна обстановка в това помещение. Нужно е просто добре да помислим какви мебели би били най-подходящи за дома ни, а след това да решим и как да ги комбинираме помежду им.

Добрият избор

Говорейки за интериорни решения за спалня, няма как да не споменем, че днес са супер актуални цветните комбинации. Те внасят интересен акцент във всяко едно помещение, така че е добре да се замислите за този вариант. Например, ако става дума по-специално за нощните шкафчета, в този случай е удачно да заложите на златния финиш. По този начин ще придадете стилно излъчване на спалнята, а самите Вие ще се чувствате страхотно, докато се намирате в тази стая!

Тенденции при мебелите за спалня

Беседка, Светлина, Пространство, Вътре

Те се менят с всяка измината година, затова е почти невъзможно да ги следваме стриктно. Но съществуват някои трендове, които са винаги модерни и винаги предпочитани от страна на купувача. Ето ги и тях:

  •         Цветни акценти

Напоследък е много актуално стените в спалнята да се боядисват в по-неутрални цветове като бяло и бежово, за да имаме поле за изява да добавяме ярки тонове, които да съчетаваме без никакви ограничения. Приложете тази идея и във Вашия дом, защото резултатите неминуемо ще бъдат страхотни!

  •         Легла с балдахин

Много от нас изпитват носталгия по далечното минало, когато всичко е било олицетворение на изяществото и романтиката. Днес нещата стоят по доста по различен начин, но това в никакъв случай не значи, че е невъзможно да пренесете макар и малка частица от античността и в 21-ви век. Също както и в дома Ви. Ако искате спалнята Ви да прилича досущ на онези от Средновековието, заложете на леглата с балдахин, които ще Ви накарат да почувствате интериора в спалнята по един особено интересен начин…

  •         Разгърнете всеки нюанс до краен предел

Развиването на един цвят до последните му нотки е супер идея, когато говорим за спалния интериор. Ако да речем сте се спрели на бежовото като основен цвят за това помещение, спокойно внесете всичките му сходни тонове, за да постигнете невероятен ефект само с един единствен нюанс!

  •         Игра със светлината

Осветлението е много, много важен елемент, занимавайки се с обособяването на спалнята. С негова помощ бихте могли да постигнете невероятни ефекти, които ще допринесат за комфорта Ви у дома. Съветваме Ви да внесете повече мека светлина, за да създадете уют и релаксираща обстановка. Така нощите Ви ще бъдат романтични и приятни, а Вие ще успявате напълно да се възстановите от динамиката на ежедневието!

Разположение на мебелите

Интериорен Дизайн, Модерен Стил, Начало, Декор

То е точно толкова значимо, колкото и самите мебели, които купуваме за дома си. Затова внимателно преценете кое къде да позиционирате, за да избегнете ефекта „затворено пространство“, или за да предотвратите прекалено празната стая, която създава усещане и за незавършеност. При спалното обзавеждане всичко трябва да е добре премерено, за да не се стига до крайности. Съобразете се изцяло с размерите на помещението, а добрите резултати много скоро ще е появят!