Здравейте, скъпи читатели! Денят е прекрасен, за да поговорим за красивата страна от живота – жилищния интериор! И както винаги досега, така и днес, сме изпълнени с огромното желание да споделим с Вас какви са новостите при домашното обзавеждане, а и да обърнем специално внимание на това как да си създадем една невероятна атмосфера у дома… Сигурни сме, че и Вие горите от желание да научите за последния „update” при съвременното обзавеждане, с чиято помощ ще имате шанса да си поиграете на творци. Творци на собствения си живот и дом!

Тенденции при интериора за 2020-та

Няма как да избягаме от актуалните тенденции при жилищното обзавеждане. Защото те са навсякъде около нас… Напомнят ни за себе си по най-различни начини, а ние нямаме никакъв шанс да останем безразлични към красотата им! За 2020-та се очертават доста интересни модни явления при интериора, а днес ще обърнем внимание на онези, които гарантирано ще станат и най-популярни. Останете с нас!

Абстракция

Столове, Всекидневна, Маса, Съвременен, Мебели

Както в миналото, така и днес тя е на почит. Тази година ще я усещаме осезаемо в домовете си, като нейното превъплъщение би могло да се случи по най-различни начини: 

  • Внасяне на декоративни елементи с повтарящ се дизайн (възглавници, предмети и др.) в нашия хол; 
  • Цветни мазилки, които създават настроение; 
  • Геометрични картини с меки контури; 
  • Чисти линии, които създават усещане за простота.

Абстрактният интериор означава характер и различно виждане за нещата. Той може да бъде отражение на нашата креативност и творчески наклонности, които всеки от нас притежава, но не всеки дръзва да ги прояви. Бъдете дръзки и смели!

„Топъл“ интериор

Вечно на мода и никога скучен! Уютът върви ръка за ръка с меките и топли нюанси, които избираме за дома си. Те ни предразполагат към релаксация, помагайки ни да се сбогуваме със стреса и лошото настроение. Уместни за всяко едно помещение в нашето жилище, те могат да бъдат комбинирани по най-различни начини, като цветовете, които ще са хит за 2020-та са: 

  1. Карамелено;
  2. Бежово; 
  3. Слонова кост; 
  4. Нежно розово; 
  5. Бяло.

Заменете Скандинавската студенина с топли багри, които са доста по-приемливи за хората, търсещи максимален комфорт в дома си. При тях акцентът е върху топлината и мекотата, персонализиращи се в мебелите, които ще изберем.

Метален блясък

Миналото винаги дава своя отзвук и в настоящето. То ни преследва – понякога с бавни стъпки, а в други случаи с бясна скорост. Не бягайте от него, а отворете широко вратите си за енергията на отминалите времена. Които понякога са дори и напълно забравени… Колкото до интериорните тенденции, които са били актуални за 2019-та, днес отново можем да ги срещнем по пътя си, като идеята да ги включим във визията на дома си е супер добра! Металният блясък е отново да мода и отново ни впечатлява с магнетизма си. Само че с малки различия – днес той е ориентиран към топлите гами (месинг, злато и бронз), а не към студените, както беше само допреди година… Перфектните решения са:

  • Вмъкнете метални елементи към жилищния интериор, залагайки на предмети и мебели от подобни материали;
  • Акцентирайте на матовите повърхности, които се отличават със стил и изтънченост, и които са лишени от всякаква кичозност. Подобен вид решения впечатляват със своята изразителност, като те са изключително подходящи за дневната, където прекарваме и по-голямата част от свободното си време;
  • Металните детайли е добре да бъдат прилагани на неутрална зона, където няма ярки и цветни мебели, които да отклонят вниманието Ви от металните решения.

Мекотата в дома ни

Книги, Книга, Прочети, Отпуснете, Диван, Възглавница

Колкото повече текстил преобладава в жилището, толкова по-осезаемо ще е усещането за мекота. А тя има невероятната сила да ни накара да се почувстваме истински у дома! Не се ограничавайте в комбинирането на колкото се може повече малки и големи неща, изработени от текстил:

  •         Одеяла;
  •         Вълнени килими;
  •         Пухкави възглавници;
  •         Мека мебел;
  •         Пуфове и др.

Всичко това ще създаде невероятен уют в дома Ви, а Вие ще потънете в блаженото чувство на комфорта… Оставете се в неговите ръце и усетете силата на красивия интериор с всичките си сетива. Те е огромна!